Zara inchide magazinele

Zara închide 1200 de magazine: criza obligă compania să se concentreze pe vânzările online

Zara a închis 1.200 de magazine din întreaga lume din cauza crizei economice. Lockdown de coronavirus nu a avut un impact numai asupra întreprinderilor mici. Chiar și gigantul spaniol a fost afectat până la punctul de a fi obligat să prefere vânzările online decât magazinele. Un model de afaceri care s-a schimbat rapid în circumstanțe. Se spune că spaniolul Inditex, proprietarul mărcilor Zara, Bershka, Pull & Bear și Massimo Dutti , închide în principal magazinele mai mici, în special în Asia și Europa.

Plictiseala la locul de muncă se plătește! Un tribunal a decis o despăgubire milionară pentru plictiseala la locul de muncă

În timpul pandemiei, aproape un sfert din magazine au rămas închise, iar vânzările au scăzut cu 44%. Aceasta a fost compensată de creșterea comerțului electronic, care a crescut cu 50% față de anul precedent din trimestru și cu 95% față de aprilie 2019.

Previziunile vorbesc și despre o creștere suplimentară pentru viitor. Toate acestea datorită fluxului redus de clienți în magazine și incapacității de a menține distanțele de siguranță necesare.
Grupul a investit deja 2,5 miliarde de euro pentru consolidarea platformei online și va viza una dintre cele două miliarde de investiții noi pentru îmbunătățirea comerțului electronic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com