Rafiki gorila ucisa in Uganda

Rafiki, regele gorilelor din Uganda a fost ucis: braconierii riscă închisoarea pe viață

Rafiki, unul dintre cele mai cunoscute gorile ai munților din Uganda, a fost ucis de un grup de patru braconieri, care arestați de poliție în urma unei investigații amănunțite. Datorită unei legi de protecție a vieții sălbatice adoptată anul trecut de parlamentul Ugandei, cei patru se confruntă acum cu închisoare pe viață sau cu o amendă de 5,4 milioane de dolari, dacă vor găsiți vinovați de uciderea unui exemplar de specie pe cale de dispariție, relatează BBC News.

Uciderea lui Rafiki potrivit  autorităților pentru animalele sălbatice din Uganda (Uwa) reprezintă o „lovitură gravă”.

Agenții Uwa au condus ancheta privind moartea primatului, după ce un raport post mortem a dezvăluit că animalul a fost rănit cu un obiect ascuțit în partea superioară stângă a abdomenului, care i-a ajuns la inimă. Unul dintre cei arestați avea asupra lui arme folosite de obicei de braconieri. Acuzatul „a mărturisit că a ucis gorila ”, susținând că animalul l-a atacat în timp ce era cu o altă persoană la vânătoare. Anchetatorii bănuiesc că bărbatul, cu ajutorul unor complici, a ucis gorila cu intenția de a o vinde pe piața neagră.

Rusia, au rupt labele unui pui de leu pentru a sta cuminte în fotografiile cu turiștii: Putin a deschis o anchetă penală

Rafiki avea în jur de 25 de ani și era liderul unui grup de 17 gorile montane și erau obișnuiți să aibă contact cu oamenii. A fost ucis în parcul național Bwindi. „Moartea lui Rafiki lasă grupul instabil și există posibilitatea ca acesta să se dezintegreze”, a explicat Bashir Hangi, din Uwa. Grupul „în prezent nu are leadership și (Rafiki) ar putea fi înlocuit cu o gorilă sălbatică”. Dacă  grupul nu ar mai dori să fie în contact  cu oamenii, acest lucru ar putea afecta și turismul Ugandei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com