soldatii polenezi au invadat Cehia

Polonia a invadat Cehia din greșeală: soldați înarmați și tancuri au trecut granița

Un grup de soldați și tancuri au  traversat granița cu statul vecin și după de câteva ore pe cealaltă parte și-au dat seama că au făcut o greșeală. Este episodul absurd și singular care a avut loc la granița dintre Polonia și Republica Cehă, în inima Europei Centrale în care armata poloneză este protagonistă, membru al forțelor NATO precum și cea cehă. Faptele datează de la sfârșitul lunii mai, dar abia în aceste ore, după controverse, guvernul Poloniei a recunoscut că a invadat  Republica Cehă în ceea ce  Ministerul Apărării polonez a numit „neînțelegere”.

Accidentul s-a produs în satul polonez Pielgrzymow în satul ceh Pelhrymovy, situat  la mică distanţă unul de altul, peste granița care urmărește cursul râului Troja.. Soldații polonezi s-au deplasat peste graniță câteva zeci de metri, traversând un pârâu care marchează granița și ocupând câteva ore o zonă a unei biserici din partea cehă a graniței fără ca nimeni să observe. Conform rapoartelor unor ziare locale din Republica Cehă, faptul a fost descoperit din întâmplare de către un inginer în construcții care supraveghea reparațiile din capelă fiind blocat de-a lungul drumului care duce la biserică de soldați polonezi înarmați cu mitraliere.

Maxi- scandal de spionaj din Argentina

Nu este clar cât timp au rămas soldații la fața locului. Numai atunci când au fost informați de populație, poliția  cehă a intervenit și trimițănd înapoi  trupele poloneze. „A fost o neînțelegere, nu un act deliberat . Cazul a fost rezolvat și cu partea cehă „, a declarat pentru CNN Ministerul Apărării din Polonia. Trupele par să fi fost ocupate să verifice granițele după blocarea impusă de blocare, dar, din motive neclare, au trecut granița.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com