OMS pandemii

Alerta OMS: ”După coronavirus vor exista și alte pandemii”

După coronavirus pot apărea noi pandemii , din acest motiv OMS ridică alarma și spune țărilor să se pregătească . Avertismentul vine direct de la Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației în cadrul unei conferințe de presă de la sediul Geneva.

„ Riscul de a reveni la blocare rămâne foarte real dacă țările nu gestionează foarte atent fazele de deschidere ”, spune Ghebreyesus și îndeamnă să nu renunțe la pază în următoarele faze, subliniind că „ acestea nu sunt doar numere , fiecare caz este o mamă , un tată, un fiu, o fiică sau un prieten „. Șeful OMS a făcut declarat faptul că, de la începutul lunii aprilie, în medie s-au  înregistrat aproximativ 80 de mii de noi cazuri în lume în fiecare zi.

Coronavirus SUA: a început al doilea val de epidemie ?

„Cu toții vrem să revenim la normal , dar ar trebui să avem mai multe informații despre modul în care sunt gestionate riscurile ” , continuă Mike Ryan, șeful Programului de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății, alăturându-se avertismentului avertizat de Ghebreyesus. Urgența de sănătate cauzată de virusul Sars-Cov-19 poate fi punctul de plecare pentru construirea unui sistem mai bun de gestionare a situațiilor de urgență  și ne-ar putea pregăti să ne confruntăm cu alte posibile pandemii care ar putea apărea în următorii ani.

„ În timp ce lucrăm pentru a răspunde pandemiei COVID19, trebuie să muncim mai mult pentru a ne pregăti pentru următoarele pandemii . Acum există oportunitatea de a pune bazele sistemelor de sănătate rezistente din întreaga lume . ” continuă Ghebreyesus, și pentru a face acest lucru va fi necesară activarea sistemelor capabile să prevină și să contrasteze posibilii agenți patogeni emergenți.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com