Bolsonaro poviziv la coronavirus

Nebunia lui Bolsonaro: invită cetățenii să „invadeze” secțiile de Covid din spitale pentru a demonstra că epidemia nu există

Procurorul general din Brazilia, Augusto Aras, a cerut să se deschidă o anchetă după ce mai multe mai multe persoane au invadat pur și simplu spitalele în urma solicitării președintelui Jair Bolsonaro pentru a inspecta condițiile secțiilor Covid-19. Aras a trimis cererea mai multor procurori de stat, inclusiv São Paulo și Brasilia, unde au avut loc aceste invazii  în special pe 4 și 9 iunie.

Pe 4 iunie, unii parlamentari, inclusiv deputați ai partidului Bolsonaro, au intrat în secția rezervată  pacienților cu coronavirus din Sao Paulo și au făcut poze saloanelor și pacienților  fără nicio autorizație, a raportat primarul postului CNN. „Acest comportament amenință integritatea unor profesioniști curajoși, care se dedică abordării unei crize de sănătate fără precedent din istoria țării”, a spus Aras.

Milioane de lăcuste continuă să devasteze Sardinia: invazia din 2020 este „cea mai mare din ultimii 70 de ani”

Joia trecută, într-un video live pe Facebook,  Bolsonaro, care a criticat întotdeauna alarmele cu privire la epidemie, a chemat cetățenii să intre în spitale și să vadă cu ochii lor condițiile spitalelor pentru a „arăta dacă paturile sunt pline sau nu”. În Brazilia există 888.271 cazuri de infecții, al doilea ca mărime din lume, după Statele Unite.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com