Beijing

Coronavirus, Beijing blindat: zboruri anulate, școli închise. Nivelul de urgență crescut

În Beijing personalul sanitar în costume de protecție se plimbă prin mulțime și invită cetățenii care locuiesc în apropiere sau care au vizitat piața Xinfadi în ultimele zile, să facă un control medical. Testele se desfășoară într-un ritm rapid: începând cu 13 iunie, peste 356 de mii au fost efectuate cu cozi lungi și istovitoare în fața numeroaselor laboratoare apărute ca niște ciuperci din apropierea cartierelor cu risc.

Potrivit autorităților municipale, potențialul este de 400.000 de teste pe zi. Beijingul a ridicat nivelul de urgență de Covid-19 de la III la II. Aeroporturile au anulat două treimi din toate zborurile, iar școlile au fost închise din nou pe 17 iunie. Sporturile în echipă, cum ar fi baschetul, fotbalul și voleiul s-au oprit în timp ce locurile de divertisment cultural, piscinele și sălile de sport vor rămâne închise.

Virus killer într-un spital din Italia, 3 sugari au murit, alți 12 infectați: spitalul închide secția de maternitate

Potrivit lui Chen Bei, secretar general adjunct al guvernului municipal din Beijing, situația epidemică este îngrijorătoare, întrucât capitala a înregistrat o creștere zilnică de cazuri  de COVID-19 transmise local începând cu 11 iunie, după o perioadă de 57 de zile  fără cazuri noi difuzate la nivelul orașului. Focarul, care a afectat nouă județe și 28 de cartiere, se crede că se datorează transmiterii de la om la om sau contaminării articolelor și a mediului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com