focar in China din Europa

Focar de coronavirus la Beijing, China acuză: „Avem dovezi că această tulpină provine din Europa”

În doar o săptămână, China a reușit să controleze noul focar Coronavirus care a explodat în ultimele zile la Beijing și acum că au reușit să decodeze genomul care a cauzat peste 180 de infectați iar oamenii de știință au dat sentința: „Această tulpină Covid-19 provine din Europa ”.

Datele genomului au fost comunicate OMS, în timp ce presa chineză indică rapid că noile infecții înregistrate în ultimele zile la Beijing sunt  „importate” din străinătate. Dar nu numai atât.  Se pare că, din studiile efectuate de oamenii de știință asupra noului focar , tulpina de coronavirus european care sperie China este mai veche decât ceea ce circulă în prezent în Europa.

În ultimele zile, au fost efectuate teste în zona Xinfadi, unde într-o piață au fost găsite 40 de cazuri de Coronavirus. Altele au fost detectate în afara pieței, pe o rază de aproximativ doi kilometri . Deși propaganda chineză este a dorit să sublinieze că explozia unui nou focar Covid-19 nu este atribuită cetățenilor chinezi ci somonului afumat din Norvegia.

Trump, atac fără precedent asupra Chinei: „Este posibil să fi răspândit virusul intenționat”

De fapt, se pare că urmele virale de Covid-19 au fost detectate pe o tejghea din piață pe care a fost tăiat un somon norvegian afumat. Consecința a fost răspândirea unei anumite temeri a acestui produs de pește, retras din supermarketuri pe fondul protestelor din Norvegia, principalul exportator.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com