Jean Kennedy a murit

Jean Kennedy, sora fostului președinte american, a murit la 92 de ani

Ieri, pe 18 iunie, Jean Kennedy a murit la vârsta de 92 de ani și a fost ultima supraviețuitoare ai fraților fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, John Fitzgerald Kennedy . Jean Kennedy,  un personaj de frunte în politica americană, în ciuda confidențialității sale proverbiale, a fost de-a lungul deceniilor un consilier de încredere al fraților John, Bob și Ted, iar în anii 90 a fost aleasă de președintele Bill Clinton ca ambasador al SUA în Irlanda al clanului Kennedy.

Născută pe 20 februarie 1928 cu numele de Jean Ann Kennedy, femeia a fost cel de-al optulea copil din cei nouă  ai lui Joseph P. Kennedy și Rose Fitzgerald Kennedy

De-a lungul vieții a contribuit la dezvoltarea strălucitoarei cariere politice a fraților, deși a fost tot timpul în culise. Printre altele, a fost chiar Jean cea care a prezentat-o pe prietena sa Jacqueline Bouvier , fratelui său John , cu care s-a căsătorit mai târziu în 1953, luând-o mai târziu la Casa Albă ca primă doamnă, când a fost ales  președinte în 1960 .

Coronavirus, liderul nativilor amazonieni Paiakan, a murit

După moartea lui John Kennedy în 1963, Jean a urmat personal campania electorală a fratelui său Robert , care s-a încheiat tragic cu asasinarea lui în 1968 la hotelul Ambassador din Los Angeles. Sub președinția democratului Bill Clinton, Jean Kennedy a avut ocazia să îndeplinească o poziție de conducere pentru țara sa, fiind aleasă ca ambasador în Irlanda între 1993 și 1998.

În acești ani, datorită muncii sale, a fost posibil semnarea unui tratat de pace între guvernul irlandez, britanic și Irlanda de Nord pentru a pune capăt tuturor tipurilor de ostilități între sindicaliștii din Irlanda de Nord și naționaliștii IRA, cunoscut sub numele de Acordul de Vinerea Mare . După ce s-a retras din politică și odată cu sfârșitul experienței sale de ambasador în 2011, președintele Barack Obama a premiat-o cu Medalia Prezidențială pentru Libertate, cea mai înaltă onoare civilă americană.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com