Congo, Vital Kamerhe condamnat

Congo, șeful de cabinet al președintelui a fost condamnat la douăzeci de ani de muncă forțată

Fostul președinte al Adunării Naționale a Republicii Democrate Congo, Vital Kamerhe, a fost condamnat la douăzeci de ani de muncă forțată, în urma unui proces de corupție fără precedent
în țară. Actualul șef de cabinet al actualului președinte a fost găsit vinovat de „deturnare de fonduri publice în valoare de 48.831 milioane de dolari”, împreună cu omul de afaceri libanez
Jammal Samih.

Vital Kamerhe a fost condamnată sâmbătă la 20 de ani de muncă forțată, după ce a fost acuzat de deturnarea fondurilor publice pentru aproape 50 de milioane de dolari. Susținătorii lui Kamerhe spun că procesul este o decizie politică menită să-l împiedice să candideze la funcția de președinte.

Festivalul Yulin: câinii și pisicile continuă să fie sacrificate chiar dacă sunt „animale de companie”

Judecătorul care a prezidat cazul a fost asasinat în mai. Kamerhe, care a fost și un aliat cheie al unui fost președinte, este cea mai proeminentă persoană condamnată pentru corupție în RDC. De asemenea, lui Kamerhe i se va interzice funcția de președinte timp de 10 ani după ce și-a executat pedeapsa.

Avocații săi au spus că vor face apel, susținând că munca forțată este interzisă de constituția RDC, potrivit agenției de știri AFP.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com