coronavirus in Beijing

Alarma epidemiologului chinez: „Virusul se mută de la Beijing în alte provincii”

Analiza făcută de Zeng Guang, expert la Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor: „În șase luni, s-au prezentat două valuri de epidemie, deci este posibil să apară una nouă în viitorul apropiat”. Riscul apariției unui nou focar  este ridicat : Beijingul nu poate coborî garda după noul val de cazuri de coronavirus. „Încercăm să ținem epidemia sub control – a spus Zeng Guang, expert la Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CoC) – este mai bine să ținem oamenii în alertă”.

„Chiar dacă epidemia este sub control – a adăugat epidemiologul în declarațiile publicate în  South China Morning Post – există multe probleme cruciale care trebuie rezolvate, cum ar fi evitarea reapariției epidemiei, redeschiderea pieței Xinfadi (unde a apărut noul focar) și alte piețe în condiții similare „. Zeng este convins că a sosit „timpul de a descoperi toate probleme posibile”,  deoarece nu este încă clar cât de multe persoane sunt infectate și „epidemia se răspândește de la Beijing în alte provincii, cum ar fi Hebei”.

Coronavirus, Tedros (OMS): pandemia accelerează

Potrivit Global Times, Zeng a declarat că „în șase luni au existat două valuri de epidemie, deci este foarte probabil ca în viitorul apropiat să apară una nouă”. „Nu trebuie să fim superficiali – a concluzionat el -dar  nici să fim prea optimisti”. Autoritățile de sănătate din Beijing au confirmat 22 de cazuri noi de transmitere locală a coronavirusului în capitală și, potrivit Global Times, din 11 iunie s-au înregistrat alte 205 noi cazuri de infecții.

Același ziar a raportat alte 17 cazuri diagnosticate în cinci provincii și legate de noul val din Beijing (11 în Hebei, 3 în Liaoning și unul în Henan, Sichuan și Zhejiang).

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com