cenusa vulcanului Merapi

Vulcanul Merapi a erupt de două ori: coloana de cenușă înaltă de 6 km provoacă panică printre locuitori

O coloană de fum cu cenușă înaltă de 6 kilometri a readus frica în rândul populației după ultima erupție din 2010 când au murit peste 300 de oameni.

Vulcanul Merapi de pe insula Java, considerat printre cei mai activi din lume , și-a făcu din nou auzită vocea cu două erupții care au obligat autoritățile locale să intervină, interzicând locuitorilor să se apropie mai mult de trei kilometri din crater.

Confirmarea erupțiilor a fost dată de institutul geologic național cu o declarație în care s-a explicat amploarea: au durat șapte minute și nu a provocat modificări ale nivelului de alertă pentru Merapi. În schimb, companiile aeriene au fost sfătuite să acorde atenția cuvenită în cazul zborurilor în vecinătatea zonei craterului și a coloanei de cenușă aferente înalte de mii de metri, aproximativ 6 kilometri, potrivit experților.

Un alt abuz împotriva popoarelor indigene: un ghid spiritual Maya a fost torturat și ars de viu

Trebuie amintit că ultima erupție majoră a acestui vulcan datează din 2010 și a provocat moartea a peste 300 de persoane în timp ce peste 280 de mii au fost evacuate. Și mai rău a fost erupția din 1930 în urma căreia s-au înregistrat 1.300 de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com