dengue in Asia

Dengue, cealaltă epidemie din Asia se întoarce din cauza Covidului

Epidemia de coronavirus ar favoriza paradoxal dezvoltarea unei alte boli infecțioase și mortale: febra dengue . Restricțiile în vigoare în lume cu scopul de a preveni infecțiile cu Covid, sunt condiții tocmai favorabile pentru o epidemie a celei de-a doua patologii, care, la fel ca boala Wuhan, nu este încă prevenibilă cu un vaccin . Dengue este transmis de țânțari provocând  simptome de febră mare, erupții cutanate și dureri articulare și prezent face revagii în special în Asia de Sud-Est, încă afectată de focare de coronavirus.

În special, potrivit The Independent, națiunile din Asia de Sud-Est care, simultan cu epidemia Covid, suferă de o creștere dramatică a infecțiilor cu dengue sunt Singapore, Indonezia și Malaezia.

În orașul-stat, de exemplu, în a doua săptămână a acestei luni, a fost constatată cifra record de 165 de pacienți cu dengue într-o singură zi, în timp ce indonezienii afectați de aceeași infecție virală sunt în prezent 64.251, cu o creștere a 60% față de iunie 2019.

În insula Bali, una dintre principalele stațiuni turistice ale arhipelagului islamic, s-au înregistrat aproape 9 mii de pacienți cu dengue.

Proliferarea infecțiilor cu dengue s-ar putea datora faptului că, cu populația locală închisă acasă, cu respectarea restricțiilor în vigoare împotriva răspândirii Covidului, în orașe s-au încetinit curățarea străzilor . În consecință, pe aleile și cartierele orașelor din sud-estul Asiei abandonate și neglijate, se vor forma acumulări substanțiale de apă și resturi din canalizare , adică toate condițiile de mediu potrivite pentru  țânțarilor din specia Aedes aegypti, tocmai cele care transmit dengue.

Și-au lăsat copilul cu handicap în vârstă de 12 ani singur acasă timp de 5 săptămâni

Pe măsură ce cele două epidemii se împletesc între ele, unele instituții guvernamentale din Asia de Sud-Est se pregătesc pentru a face față situației. Unul dintre acestea este Agenția pentru Protecția Mediului din Singapore, care potrivit ziarului online din Londra, dezvoltă o strategie care vizează combaterea răspândirii de dengue, menținând în același timp restricțiile impuse împotriva infecțiilor cu Covid.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com