politisti in Franta

Franța, un caz identic cu cazul Floyd: „Nu pot să respir”, 4 polițiști anchetați

Patru polițiști din Paris au fost  interogați despre moartea lui Cedric Chouviat. Bărbatul vârstă de 42 de ani și tată a cinci copii, el a fost arestat pe 3 ianuarie în urma unui control. El a murit la două zile de la asfixiere din cauza unei „fracturi în laringe”, potrivit raportului spitalului. Agenții nu au fost suspendați: în prezent sunt cercetați pentru „omor involuntar”.

În videoclipul arestării colectate de anchetatorii care investighează cazul, potrivit raportat de Le Monde , Chouviat poate fi auzit urlând „mă sufoc” de 7 ori, într-o reminiscență dinamică a uciderii lui George Floyd. Potrivit martorilor oculari, agenții au folosit tehnica strangulării pentru a-l ține și a-l încătușa.

Un băiat afro-american se joacă cu mingea în fața casei, vede mașina poliției și se ascunde de frică / Video

Potrivit France 24 , tensiunea ar fi crescut după ce Chouviat a insultat agenții. La un moment dat, bărbatul i-ar fi numit „clowni” și „idioți”. În acel moment agenții au decis să-l aresteze. Potrivit familiei lui Chouviat, a fost un act nejustificat de violență al poliției. Totuși, avocatul agenților a preferat să nu comenteze incidentul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com