vaccin experimental in Brazilia

În Brazilia au început experimentarea dozelor de vaccin pe unii voluntari

Universitatea Federală din São Paulo a anunțat că cercetătorii au început să injecteze doze de vaccin experimental elaborat  de Universitatea din Oxford cu laboratorul AstraZeneca pe câțiva voluntari. Este unul dintre cele mai promițătoare proiecte de vaccin din acest moment.

Cunoscut și sub denumirea de ChAdOx1 nCoV-19, acest vaccin este testat pe unii voluntari din Marea Britanie și vor începe și încercări în Africa de Sud.

Primii voluntari sunt profesioniști din domeniul sănătății, foarte expuși la virus, incluzând medici, asistente medicale și paramedici, cu vârste între 18 și 55 de ani. În general, aproximativ 2.000 de voluntari brazilieni sunt așteptați să participe la teste.

Un nou record de infecții în Mexic, masacrul medicilor și ale asistentelor

Eduardo Pazuello, ministrul interimar al sănătății, a anunțat ieri seară că Brazilia este aproape să semneze un contract cu Oxford pentru producția acestui vaccin. Brazilia a fost aleasă pentru aceste teste, deoarece, spre deosebire de țările europene, pandemia este încă într-o fază ascendentă, cu peste 1,1 milioane de persoane infectate și mai mult de 52 de mii de morți.

În urmă cu două săptămâni, guvernul de stat din São Paulo a anunțat un acord pentru producerea unui alt vaccin, dezvoltat de laboratorul chinez Sinovac Biotech, care va fi testat în curând cu 9 mii de voluntari în Brazilia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com