ucis de politisti

SUA, un tânăr 27 de ani de origine hispanică, a fost ucis de polițiști în timpul arestului: au stat deasupra lui 12 minute

Un alt videoclip șocant în care se vede brutalitatea poliției americane după cazul George Floyd . De această dată victima este un hispanic, Carlos Ingram Lopez , de 27 de ani, care a murit în timp ce a fost arestat în Tucson, Arizona. În imaginile  difuzate de poliție, la mai bine de două luni de la episod, se văd agenții punând jos bărbatul în interiorul unei case, încătușându-l și ținându-l cu fața pe pământ timp de 12 minute, în timp ce cerea apă și murmura „Nu pot respira”, înainte de a muri.

Potrivit autopsiei, cauza decesului a fost o combinație a blocării violente la pământ  și un stop cardiac din cauza  intoxicației cu cocaină. Cei trei agenți – doi albi și unul afro-american – i-au făcut un  masaj cardiac și i-au injectat și Narcan, o substanță care să ajută persoanele în supradozaj să-și revină, dar nu s-a mai putut face nimic. Agenții au intervenit în urma unui raport pentru o conduită neliniștită a bărbatului, care se afla în stradă și fără haine . Încerca să se ascundă în spatele mașinilor , nu era violent ci părea doar îngrozit și înspăimântat, a declarat șeful poliției din Tucson, Chris Magnus.

Un băiat afro-american se joacă cu mingea în fața casei, vede mașina poliției și se ascunde de frică / Video

Cei trei agenți implicați în moartea lui Lopez și-au dat demisia, iar  șeful poliției, Chris Magnus, a demisionat după ce a fost lansat videoclipul. Polițiștii implicați sunt Samuel Routledge, Ryan Starbuck și Jonathan Jackson.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com