invazie de lacuste in America de Sud

Aproximativ 40 de milioane de lăcuste devastează America de Sud / Video

O mega invazie de lăcuste afectează Argentina și unele părți din America de Sud, ocupate în gestionarea pandemiei Coronavirus . Există aproximativ 40 de milioane de insecte  care de obicei afectează agricultura. Serviciul Național pentru Sănătate și Calitatea Agroalimentară a emis alarma în mai multe regiuni. Norul de lăcuste este monitorizat încă din mai 2020 , implicând deja și alte țări sud-americane, iar acum ajunge în Argentina după ce a părăsit Paraguay , unde a devastat câmpurile de porumb.

Începând cu 17 iunie 2020, provincia Santa Fé are de-a face cu aceste lăcuste enervante, care acum par să avanseze spre graniță și spre Brazilia.

Conduse de vânt, lăcustele au parcurs aproximativ 100 de kilometri într-o singură zi mișcându-se în căutarea hranei, ajung să  deterioreze culture, dar sunt inofensivi pentru om. Conform estimărilor, lăcustele pot mânca ceea ce 2.000 de vaci ar consuma într-o zi. Prin urmare, teama fermierilor locali este de înțeles, având în vedere și dificultățile la care îi pune și Coronavirusul în această perioadă.

Oroare în Australia: a refuzat să-i gătească pilaf, nepotul își ucide cu sânge rece bunicul și-și rănește grav bunica

Nu este posibil să se știe unde se vor muta , totul va depinde de condițiile meteorologice din Argentina. O invazie similară de lăcuste a avut loc și în 2017 și 2019 unde și atunci cea mai afectată țară a fost Argentina.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com