presedinte condamnat pentru coruptie

Fostul președinte al Kirghizstanului a fost condamnat sub acuzația de corupție

Almazbek Atambayev, președinte până în 2017 a fost arestat în urmă cu câteva luni după ce  a fost găsit vinovat de corupție.

La 23 iunie, Almazbek Atambayev, fost președinte al Kirghizstanului, a fost condamnat la 11 ani și două luni de închisoare pentru corupție. Mai exact, Atambayev a fost găsit vinovat că l-ar fi eliberat mai de vreme pe Aziz Batukayev, un lider de gangster care a fugit în Rusia susținând că a avut leucemie . Atambayev spune că este nevinovat și susține că este o condamnare politică dorită de succesorul său și fostul aliat Sooronbai Jeenbekov.

Aproximativ 40 de milioane de lăcuste devastează America de Sud / Video

Atambayev are 63 de ani și a fost președinte al Kirghizstanului – fostă republică sovietică din Asia Centrală, cu puțin peste 6 milioane de locuitori – între 2011 și 2017, după ce a participat la revolte în anii precedenți pentru a răsturna doi președinții anteriori. În 2017, neputând depune candidatura pentru un al doilea mandat, el a susținut candidatura lui Jeenbekov, care fusese premier și pe care credea că îl poate controla. Apoi relația dintre cei doi s-a schimbat  cu acuzații reciproce de proastă guvernare și corupție.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com