comercianti ucisi de politie in India

Doi comercianți au ținut magazinul deschis în timpul blocajului: tată și fiu uciși de poliție

Crește furia în India după moartea a doi comercianți – tată și fiu – bătuți brutal în secția de poliție unde fuseseră duși de unii ofițeri de poliție. Cei doi fuseseră arestați pentru că au ținut magazinul deschis în timpul blocajului. Se numeau P și Felix Jeyaraj, aveau 58 și 38 de ani și locuiau în regiunea Tamil Nadu. Agenții i-au arestat și i-au ținut în arest după ce au descoperit că magazinul lor este deschis, în ciuda interdicțiilor și restricțiilor guvernului de a rezolva situația de urgență a covidului. Cei doi, potrivit celor raportate de familie, ar fi fost supuși umilințelor și torturilor care le-ar fi provocat moartea.

Nu a mers la baie mai bine de 18 ore: vezica unui bărbat a explodat după ce a băut 10 beri

Faptele s-au petrecut lunea trecută, iar incidentul a stârnit proteste vehemente în mai multe orașe. Polițiștii care aveau Jeyaraj în arest au fost suspendați, iar administrația locală a oferit familiei victimelor o despăgubire de 1 milion de rupii (puțin peste 13 mii de euro). O compensație care a crescut furia și nemulțumirea printre oameni. Numeroase figuri cunoscute din India au cerut „adevăr și dreptate” pentru cele două victime, începând cu liderul opoziției, Rahul Gandhi și campionul de cricket Shikhar Dhawan.

Între timp, Asociația Comercianților din Tamil Nadu a anunțat că magazinele din întregul stat vor fi închise până miercurea viitoare .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com