in regiunea Nigeriei se folosesc copii pe post de bome

Nigeria, în regiunea de nord-est se folosesc copii pe post de bombe umane. Raportul UNICEF

În conflictul care face ravagii în regiunea de nord-est a Nigeriei  până la ororile unui război pe scară largă  guvernat de ceea ce este considerat cel mai mare grup de luptători din așa-numitul stat islamic (IS), adăugați și masacrele care sunt comise cu trupurilor copiilor, folosiți pe post de „bombe umane” și, în „cel mai bun” scenariu, forțate să lupte cu armele în mână. Există un raport UNICEF care denunță aceste atrocități. Potrivit mai multor mărturii  trei copii, două fete și un băiat, au fost folosiți pe post de detonatori. În urma exploziei 30 de persoane au fost ucise și 40 de persoane au fost rănite.

„Este inacceptabil – relatează UNICEF – ca acești copiii să fie folosiți în acest fel. Rugăm toate părțile implicate în acest conflict teribil să protejeze copii și să-i ferească de pericole”. Din ianuarie 2019 până în acest moment numărul victimelor bebelușilor și a copiilor folosiți pe post de bombe umane a ajuns la 5.  În 2018, 48 de copii, dintre care 38 de fete, fuseseră folosiți în atacuri kamikaze.

O lume strămutată. Radiografia unei apocalipse umanitare

„Solicităm în continuare tuturor părților la conflictul din nord-estul Nigeriei să pună capăt imediat tuturor atacurilor asupra civililor, să înceteze utilizarea copiilor în acest conflict și să-și îndeplinească obligațiile în temeiul dreptului internațional umanitar.”

Începând cu 2012, grupurile armate ne statale din nord-estul Nigeria au recrutat și folosit copii  pentru a lupta, fete violate și forțate să se căsătorească și au comis alte încălcări grave împotriva copiilor. Unele dintre fete au rămas însărcinate în timpul captivității și au născut fără nicio îngrijire sau tratament medical. În conflictul armat continuu din nord-estul Nigeria, peste 3.500 de copii au fost recrutați și folosiți de grupuri armate ne statale între 2013 și 2017. Utilizarea copiilor în atacuri sinucigașe ale grupurilor armate ca dispozitive explozive umane a crescut semnificativ din 2014 – 2017, anul în care 146 de copii kamikaze  (45 de băieți și 101 fete) au fost uciși.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com