dezinfectanti pe baza de metanol

Au băut dezinfectanți pe bază de metanol: trei decese și un caz de orbire în New Mexic

Trei decese și un caz de orbire după ce au consumat dezinfectanți pe bază de metanol, dar nu ar avea nicio legătură cu coronavirusul, ci cu alcoolismul.  Potrivit publicației Mirror care a menționat CNN , trei persoane au murit și una a orbit după ce a băut dezinfectant pentru mâini (un produs care – înainte de pandemie – fusese interzis în majoritatea închisorilor americane)  de teamă să nu fie consumat.

Incidentul a avut loc în New Mexico, iar cele patru persoane implicate au fost otrăvite de metanol.

Produsele în cauză erau  dezinfectanți produși de societatea mexicană. Pe lângă cele patru persoane menționate mai sus, alte patru persoane despre care se crede că au băut produsul sunt în stare critică – potrivit Departamentului de Stat al Sănătății. Cazurile s-au produs în locui separate  pe parcursul mai multor săptămâni din luna mai, dar au fost dezvăluite doar acum.

Studiu: 6 din 10 pacienți infectați cu Covid-19 ar putea suferi de accidente vasculare cerebrale și leziuni ale creierului

Kathy Kunkel, secretarul de sănătate din New Mexic , a declarat: „ Dacă credeți că ați folosit sau ați ingerat produse de dezinfectare a mâinilor care conțin metanol, vă rugăm să solicitați asistență medicală imediată . Există un antidot împotriva intoxicației cu metanol, dar cu cât sunteți mai curând tratați, cu atât sunt mai mari șansele de vindecare. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com