mandat de arestare impotriva lui Trump

Iran a emis un mandat de arestare pentru Trump pentru uciderea lui Soleimani

Iran a emis un mandat internațional de arestare împotriva președintelui american, Donald Trump , pentru uciderea comandantului forțelor Qods din Pasdaran,  Qassem Soleimani de către forțele americane din Irak în ianuarie trecut . Acest lucru a fost anunțat de procurorul Teheran, Alghasi Mehr, citat de agenția iraniană Fars .

Mandatul privește 36 de cetățeni ai Statelor Unite și ai altor țări, inclusiv președintele american, sub acuzația de a fi dispus, pregătit sau implementat uciderea generalului la 3 ianuarie la Bagdad, Irak. „Sistemul judiciar iranian a emis o alertă roșie” către Interpol pentru cele 36 de persoane căutate care sunt personalități politice și militare „, a declarat procurorul din Teheran.

Pakistan, atac armat la Bursa de la Karachi: cel puțin 10 morți

„Acești oameni sunt condamnați pentru„ omor ”și„ terorism ”. Președintele Donald Trump se află în fruntea listei și va continua să fie urmărit penal chiar și după încheierea mandatului său prezidențial. ” Potrivit agențiilor de știri din țară, Teheran va cere Interpolului în zilele următoare să intervină pentru arestarea șefului Casei Albe.

Sursa: Agenția iraniană Fars

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com