crestere de radiatii in Europa

Radiații anomale în creștere în Europa: se caută cauzele

În Europa de Nord există o creștere anomală al radioactivității , cu concentrații de radiații  din fericire, inofensive pentru oameni. Se speculează că ar fi vorba de o problemă cu unele centrale civile.   Zilele anterioare, oamenii de știință au raportat un vârf anomal al radioactivității din Europa de Nord, în Suedia, Finlanda, Norvegia și Danemarca.

Instrumentele de monitorizare au înregistrat o creștere bruscă, dar momentan concentrația scăzută de radioactivității nu este îngrijorată și nu amenință sănătatea umană și mediul înconjurător. Conform primelor descoperiri, ne gândim la posibile defecțiuni la unele centrale electrice civile , dar nu la accidente reale, cum ar fi explozia care a avut loc la 8 august 2019 în Severodvinsk , Rusia , declanșată de o rachetă experimentală.

Pakistan, atac armat la Bursa de la Karachi: cel puțin 10 morți

Elementele radioactive din nord sunt iod-131 (în Norvegia), cesiu-134 , cesiu-137 , cobalt-60 și ruteniu-103. Între timp, într-un comunicat de presă, Institutul Național Olandez pentru Sănătate Publică și Mediu ( RIVM ) a declarat modul în care combinația de radionuclizi ar putea declanșa „ o anomalie a unui element de combustibil dintr-o centrală nucleară” .

Conform cartografiei, centralele nucleare Leningradskaya și Kolskaya sunt situate în zona afectată, dar un purtător de cuvânt al Rosenergoatom dar a negat probleme cu emisia celor două centrale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com