Fillon si sotia sa condamnati

Fostul premier francez, François Fillon, a fost condamnat pentru deturnare de fonduri publice

Fostul premier francez François Fillon și soția sa Penelope Kathryn Clarke au fost condamnați pentru delapidarea fondurilor publice.

Sute de mii de euro primite pentru servicii profesionale care nu au fost niciodată prestate. Fillon a fost condamnat la 5 ani de închisoare, dintre care 3 cu suspendare și o amendă de 375 de mii de euro, în timp ce soția sa la 3 ani de închisoare, cu suspendarea completă a pedepsei și aceeași sumă ca și soțul ei.

Fillon fusese acuzat că i- a acordat soției sale Penelope un loc de muncă fictiv ca asistent parlamentar și ca și consultant la un ziar deținut de un prieten de-al său, misiuni pentru care Penelope Fillon ar fi primit 900 de mii de euro fără să muncească. Judecătorul care a confirmat acuzațiile și a condamnat cuplul a decis că „plata era disproporționată față de munca depusă” și că „doamna Fillon a fost angajată pentru o poziție inutilă”.

Iran a emis un mandat de arestare pentru Trump pentru uciderea lui Soleimani

Scandalul a izbucnit cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale franceze din 23 aprilie 2017 și a abandonat candidatura lui Fillon care a câștigat anterior primarele partidului Les Républicains în primul tur învingându-l pe fostul președinte Nicolas Sarkozy. În ciuda acuzațiilor, nu s-a retras din cursă la alegerile prezidențiale și a fost exclus în  runda a doua, în spatele lui Emmanuel Macron, care va deveni mai târziu președinte, și Marine Le Pen.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com