Putin Tar pe viata

Rusia, Vladimir Putin încoronat Țar pe viață: va rămâne la putere până în 2036

Vladimir Putin încoronat Țar pe viață. Chiar dacă datele sunt încă parțiale,  este clar care va fi rezultatul referendumului constituțional din Rusia . Peste 70%  au votat în favoarea amendamentelor, inclusiv extinderea guvernului președintelui Vladimir Putin până în 2036. De fapt, el ar putea rămâne la putere pe viață . Operațiunile de vot  care se desfășoară de o săptămână, prin prezență și online, se vor închide astăzi.

Pandemia nu a oprit planul lui Putin.

Cu acest amendament, aprobat de Parlamentul rus într-un timp record, Putin ar putea depune candidatura pentru alte două mandate, depășindu-l astfel Stalin. Proiectul de lege constituțional a fost aprobat în a treia lectură de Duma de Stat; apoi Consiliul Federației a fost examinat de camera superioară. Ultimii pași au fost reprezentați tocmai de acțiunile formulate de Curtea Constituțională – care a stabilit deja că modificările președintelui Putin sunt compatibile cu legea – și prin referendumul popular . Acesta este ultimul fragment al unui plan pe care analiștii l-au urmat de ceva timp. Fără această lege el ar fi rămas președinte până în 2024.

Un alt virus potențial pandemic a fost descoperit în porcii din China: este similar cu cel al gripei H1N1 din 2009

Datele au fost furnizate după ce secțiile de votare s-au închis în extremitatea estului țării. Putin a votat într-o secție de votare din Moscova, fără mască, spre deosebire de majoritatea alegătorilor cărora li s-a oferit dispozitivul de protecție la intrare. Potrivit Comisiei Electorale, prezența la vot a depășit 60%. Nu există cvorum, așa că dacă peste 50% dintre cei care merg la vot dau un răspuns pozitiv, reforma va trece.

Peste o 140 de milioane de cetățeni ruși sunt chemați la urne, chemați în special să se exprime la  limita a doi termeni consecutivi de șase ani pentru președintele Federației Ruse .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com