padurile din Siberia ard

Iadul din Siberia: temperaturile record au incendiat pădurile mai mult ca niciodată

Siberia arde din nou. Deja anul trecut acest colț al lumii, de obicei caracterizat de temperaturi scăzute și gheață și zăpadă, a fost zguduit de incendii și temperaturi record. Iar în 2020 situația este destinată să se agraveze. În aceste zile în districtul Anabar, la sud-vestul estuarului Olenyok din Marea Laptev, are loc un adevărat iad. Un incendiu uriaș a izbucnit în zonă și, conform programului UE de observare a Pământului Copernicus Sentinel-2, acesta ar putea fi „cel mai mare din ultimii ani în cadrul cercului arctic”.

„Deși incendiile sunt frecvente în această perioadă a anului, temperaturile record și vânturile puternice fac ca situația să fie deosebit de îngrijorătoare”, explică Copernic într-o declarație.

Tragedie în Mynamar! O mină de jad s-a prăbușit: 50 de morți și 200 de dispăruți

Incendiul este situat cu 12 km mai la nord decât cel înregistrat anul trecut de același program care utilizează detectare în infraroșu pentru a observa incendiile active. Cu siguranță că temperaturile record din ultimele zile contribuie la înrăutățirea situației.

În 19 iunie în Siberia s-au atins 45 ° grade, iar câteva zile mai devreme temperatura ajunsese la 38 °.

Conform datelor raportate sâmbătă de Avialesookhrana, agenția rusă de gestionare a incendiilor forestiere, 1,15 milioane de hectare (2,85 milioane de acri) ardeau în Siberia, în zone la care nu au putut fi ajunse de pompieri. Zona cea mai afectată este Republica Saha, unde se află Verkhoyansk, cu 929.000 de hectare în flăcări.

Agenția pentru Protecția Pădurilor Yakutia, cunoscută și sub numele de Republica Saha, cea mai mare regiune din Federația Rusă, a raportat 127 de incendii naturale care implică 822.724 hectare

Sursa: Siberian Times

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com