pedeapsa cu moartea in Texas

Pedeapsa cu moartea revine în Statele Unite după pandemia Coronavirus: deținut ucis cu o injecție letală

Pedeapsa cu moartea revine în Statele Unite după pandemia Coronavirus . Billy Wardlow  în vârstă de 45 de ani, a fost ucis cu o injecție letală în închisoarea Huntsville, Texas. Bărbatul fusese condamnat pentru o crimă în 1993. El și logodnica sa la acea vreme au furat camionul unui bărbat de 82 de ani și, când a încercat să împotrivească, Wardlow l-a împușcat în față.

De câteva ori, în timpul diferitelor audieri, Billy Wardlow a încercat să explice că, atunci când a avut loc crima, el era doar un adolescent, deci incapabil să-și dea seama de gravitatea conduitei sale și că arma pe care o ținea era menită doar să înspăimânte victima . Dar declarațiile sale nu a fost de niciun folos: pentru jurați pedeapsa cu moartea era mai mult decât justificată.

Câmpul magnetic al Pământului se schimbă de 10 ori mai repede decât se aștepta

Începând cu 2005, Curtea Supremă a declarat că pedeapsa cu moartea pentru minori la momentul infracțiunii este neconstituțională din cauza vulnerabilității acestora, a lipsei relative de control și a lipsei de maturitate.  Unele instanțe de stat și federale au pus în discuție în ultimii ani dacă minorii pot fi executați cu pedeapsa cu moartea tocmai pentru că nu sunt încă pe deplin conștienți.

Cu toate acestea, o arenă defensivă s-a dovedit inutilă. Billy Wardlow a fost executat cu o injecție letală miercuri, 8 iulie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com