gripa

În Marea Britanie, gripa „ normală” ucide mai mult decât coronavirusul. Dar alerta rămâne foarte mare

În Marea Britanie, gripa „ normală” ucide mai mult decât coronavirusul. Conform celor mai recente date publicate de Oficiul pentru Statistică Națională, în a doua săptămână a lunii iulie s-au înregistrat 917 decese cauzate de gripă și pneumonie, aproape de trei ori numărul celor 366 de decese înregistrate din cauza pozitivității la Covid-19.

După cum raportează ziarul „Metro”, acesta este cel mai mic număr de decese prin coronavirus din ultimele 16 săptămâni, cu o scădere de 31,2% față de săptămâna precedentă, când au fost înregistrate 532 de decese.

Marți, s-au înregistrat alte 15 decese de coronavirus în spitalele britanice: numărul total de decese în Regatul Unit crește, astfel, la 33.798.

O imagine care se comentează singură: un polițist a hrănit cu biberonul o fetiță rămasă singură

Guvernul a decis să nu mai emită bilanțul zilnic legat de decesele în casele de bătrâni și comunități, în urma acuzațiilor împotriva Sănătății Publice Anglia – agenția executivă a Departamentului Sănătății și Asistenței Sociale din Marea Britanie, ed – găsită vinovată pentru a oferi câteva „cifre exagerate”.

Cercetătorii i-au acuzat pe PHE că a pus la bilanț persoanele infectate și decedate din alte cauze decât Covid-19 și uneori din cauze complet diferite (accidente auto, atacuri de cord, atacuri etc.).

Boris Johnson a spus recent că Marea Britanie ar trebui să „revină la normal” până de Crăciun, dar experții subliniază că va fi încă necesar să se obișnuiască cu conviețuirea cu coronavirusul „câțiva ani”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com