se razbuna pe talibani pentru ca i-au ucis parintii

Talibanii îi omoară părinții: la numai 16 ani se răzbună deschizând foc cu un Kalashnikov ucigând doi

La numai 16 ani a decis să se răzbune împotriva talibanilor care i-au ucis părinții. Qamar Gul este considerată o eroină națională. Fata trăiește într-un sat afgan din provincia centrală Ghor unde un grup de fundamentaliști i-au atacat în urmă cu câteva zile casa în care trăia Qamar  împreună cu tatăl, mama și frățiorul ei mai mic.

Conform celor explicate de Habiburahman Malekzada, ținta talibanilor era tatăl, un bărbat aflat în guvern și tocmai pentru acest lucru a fost ucis împreună cu soția lui. Fără a ține cont de tânăra de 16 ani care în acel moment a hotărât să-și protejeze fratele punând mâna pe un Kalashnikov pe care tatăl ei îl ținea acasă, deschizând focul împotriva fundamentaliștilor.

Salvare în ultim moment! Un rechin s-a apropiat prea mult de țărm, un agent se aruncă să salveze un copil ( video)

Conform rapoartelor presei locale, doi talibani au fost uciși, în timp ce alți doi, răniți, au fugit.

Povestea nu s-a încheiat aici, deoarece alți talibani au ajuns la locul atacului cu intenția de a o omorî, dar între timp, sătenii s-au grăbit să o protejeze pe tânără care  împreună cu forțele guvernamentale au dus-o într-un loc sigur.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului provincial, Mohamed Aref Aber, a declarat că „fata și fratele ei mai mic au fost luați de forțele de securitate afgane și sunt acum într-un loc sigur”. Răzbunarea tinerei a fost considerată de mulți drept un gest eroic și, în ciuda vârstei fragede, fata a devenit o icoană a rezistenței împotriva talibanilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com