fetita in spital transpira maro

Șoc în Belgia! O fetiță de 3 ani a murit de Covid: este cea mai tânără victimă. „Nimeni nu este imun”

„Nimeni nu este imun” la coronavirus. Cu aceste cuvinte, purtătorul de cuvânt inter-federal belgian Boudewijn Catry a vorbit despre cea mai tânără victimă din țară de la începutul pandemiei, o fetiță de 3 ani, a cărei moarte a fost comunicată ieri împreună cu cea a unei alte tinere în vârstă  de 18 ani.

„O veste care ne întristează profund atât ca oameni de știință cât  și ca părinți”, a comentat el. În măsura în care boala afectează toate grupele de vârstă, aceasta este mai accentuată în rândul populației active, ceea ce reprezintă 85% din cazurile diagnosticate săptămâna trecută.

Decesele de Covid-19 în rândul tinerilor rămân excepționale și sunt adesea legate de alți factori. Dar centrul de criză din Bruxelles vrea să folosească acest exemplu tragic pentru ca toată lumea, tineri și bătrâni: „Este necesar ca pierderea acestor doi tineri și a celorlalte 9810 victime ale lui Covid să ne aducă cu picioarele pe pământ. Virusul este încă aici, iar noi nu putem să ne reducem atenția „, a declarat purtătorul de cuvânt.

Coronavirus, apel din Belgia pentru a evita risipa: „Mâncați cartofi prăjiți de două ori pe săptămână”

«Tendința ascendentă nu s-a oprit . Este de maximă importanță oprirea ei cât mai curând posibil „, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităților din domeniul sănătății, potrivit site-ului ziarului Le Soir.

Catry a adăugat că numărul de decese din Belgia a crescut cu o medie de trei pe zi . „Nimeni nu este imun” la virus, a spus el. „Profit de acest moment pentru a trimite cele mai profunde condoleanțe familiei”, a declarat expertul Baudewijn Catry,  presei locale. De când a început focarul, în Belgia au fost diagnosticate 64.847 de cazuri, dor 416 numai luni. Cel mai mare număr de cazuri provin din Anvers. Numărul total de decese este de 9.812. În martie, din nou datorită coronavirusului, o altă fetiță de numai 12  ani a murit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com