coronavirus

Declarația unui virolog expert în lilieci, aruncă în aer toate ipotezele: „Coronavirusul nu a pornit de la Wuhan”

„Afirmațiile președintelui Donald Trump conform cărora Coronavirusul a scăpat din institutul nostru de Virologie din Wuhan contrazic total faptele, dăunând muncii noastre academice și vieții personale. Președintele ne datorează scuze „, a declarat Shi Zhengli, 56 de ani, un virolog chinez foarte faimos în toată lumea, mai ales că pandemia a lovit țara sa, apoi toate celelalte.

Poreclită „Bat woman” pentru cei 15 ani de experiență în studiul liliecilor din peșteri, Zhengli este considerată o sursă foarte autoritară. Virologul a răspuns la câteva întrebări din revista Science, inclusiv una referitoare la acuzațiile liderului Casei Albe, care are sloganuri precum „virusul Wuhan” și „virusul chinezesc”.

Coronavirus: Bill Gates se apără de teoriile conspirației epidemice

Zhengli a povestit  despre primul impact al oamenilor de știință chinezi cu Coronavirus, care a avut loc la sfârșitul anului 2019 la pacienții cu pneumonie deosebit de violentă: „Nu am fost niciodată în contact cu virusul, nici nu l-am studiat și nici nu eram conștienți de  existența sa  ”, a spus ea.

Virologul crede, de asemenea, că Covid-19 „a fost cel mai probabil originat de lilieci. Este posibil să fi suferit o evoluție la una sau mai multe gazde intermediare, adaptate omului și, în cele din urmă, răspândite la specia noastră „. Mai mult, continuă ea, „rămâne de stabilit care a fost gazda intermediară și modul în care virusul a trecut la om”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com