California în flăcări

California în flăcări: șase morți și 175 de mii de strămutați

California în flăcări.  Peste 12.000 de pompieri lucrează la stingerea celor 560 de incendii în desfășurare, care până acum au provocat moartea a 6 persoane și au obligat alte 175.000 să fugă din casele lor, distrugând  mii de hectare de pădure și diverse clădiri. Incendiile au fost provocate de peste 12.000 de „fulgere uscate” (fără ploaie) în cel de-al optsprezecelea val de căldură excepțional care lovește punctual California vara, datorită schimbărilor climatice.

Situația de urgență l-a determinat pe guvernatorul demonului Gavin Newsom să ceară ajutor și  Canadei  și Australiei, pe lângă sprijinul care vine din diverse state americane. Newson i-a cerut și lui Donald Trump să proclame dezastrul natural, dar în ultimele zile președintele a dat vina pe guvernator și l-a acuzat că nu curăță pădurile lăsând munți de frunze și copaci căzuți.

Sora lui Trump înregistrată în secret: este „crud, mincinos și lipsit de principii”

„Aceste incendii ne epuizează resursele”, a avertizat Newsom. În doar o săptămână, două fronturi de incendiu în California au distrus peste 400.000 de acri de vegetație și sute de case, în mare parte în zona din jurul golfului San Francisco. Cifre care fac ca aceste două valuri de foc să fie a doua și a treia cele mai grave din istorie. Acest lucru a fost anunțat de Serviciul Meteor Național, serviciul meteorologic din SUA.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com