Africa a învins poliomielita și a făcut-o datorită vaccinurilor

După decenii, Africa a învins poliomielita și a făcut-o datorită vaccinurilor

Africa va fi în curând declarată liberă de poliomielita sălbatică, datorită unei campanii masive de vaccinare. Acest lucru a fost declarat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). După zeci de ani de muncă neobosită de către organizațiile internaționale de sănătate, guvernele naționale și locale, voluntarii comunității și pacienții, la patru ani după ultimul caz înregistrat de poliomielită pe continent, confirmarea ar trebui să ajungă în sfârșit în august că Africa nu mai are virus.

Coronavirus, teza conspirației: „Totul era pregătit pentru implantarea microcipurilor, Bill Gates știa totul”

Poliomielita este o boală infecțioasă gravă, care afectează în special copiii sub vârsta de cinci ani și afectează sistemul nervos central provocând paralizie ireversibilă și, în unele cazuri, chiar moartea. În anii 1950, poliomielita a fost una dintre ciumele din Occident: în 1952 în Statele Unite au fost înregistrate peste 21.000 de cazuri, în Italia în 1958, până la 8 mii de cazuri. Ultimul caz american datează din 1979.

În 1996, 75.000 de copii din Africa au rămas  paralizați din cauza poliomielitei. Astăzi Africa este în sfârșit liberă de poliomielită,  iar acum se luptă pentru a îmbunătăți viața supraviețuitorilor  Nouăzeci la sută dintre supraviețuitorii poliomielitei din Nigeria trăiesc în sărăcie extremă . Mulți dintre ei se târăsc pe străzi pentru a supraviețui, cerșind .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com