Masacrul de la moscheea Christchurch: criminalul fascist a fost condamnat la închisoare pe viață

Un rasist, un fascist, un supremacist alb. Acum Brenton Tarrant, australianul în vârstă de 29 de ani care a ucis 51 de oameni în martie 2019 și a rănit alte 40 de persoane în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, a fost condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de libertate condiționată. Aceasta este o hotărâre fără precedent în istoria juridică a țării. „A fost brutal și fără milă, a acționat într-un mod inuman”, a spus judecătorul Cameron Mander.

Un afiș funerar special: decedata arată degetul mijlociu. Rudele: ”Fotografia o reflectă, era originală”

Tarrant a fost găsit vinovat de 51 de crime, 40 de tentative de omor și un terorist.  În ultimele trei zile, judecătorul Mander a auzit mărturiile a 91 de persoane, inclusiv răniți, martori și familii ale victimelor. „Crimele dumneavoastră – a adăugat el, adresându-se acuzatului – sunt atât de rele încât, chiar dacă rămâneți în închisoare până la moarte, nu v-ați executat pedeapsa”. Procurorul Mark Zarifeh, subliniind că Tarrant „a fost motivat de o ideologie rasistă și xenofobă adânc înrădăcinată”, l-a numit „cel mai rău criminal din istoria Noii Zeelande”.

După sentință, premierul neozeelandez, Jacinda Ardern, a declarat: „Trauma este greu de depășit, iar astăzi sper că este ultima dată când trebuie să auzim sau să pronunțăm numele teroristului care este responsabil pentru ea . Merită o viață de liniște totală  și absolut „.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com