Bansky finantiaza o barca de salvare

Banksy finanțează nava Louise Michel pentru salvarea imigranților pe mare

Artistul de stradă Banksy a finanțat o nouă navă pentru salvarea imigranților din Mediterana. Nava este deja în zonă și a salvat deja 89 de persoane, a raportat de ziarul britanic The Guardian. Nava, care își ia numele de la anarhista franceză din secolul al XIX-lea „Louise Michel” și este decorată cu graffiti de către artistul britanic a plecat pe 18 august din portul spaniol Borriana, lângă Valencia.  Mulți fani ai artistului îi aplaudă inițiativa, dar există și cei care îl critică dur, acuzându-l de demagogie și că se folosește de urgențe în scopuri personale.

Coronavirus, artistul de stradă Bansky descrie izolamentul său în cinci fotografii FOTO

Închiriată în secret, Louise Michel a recuperat deja 89 de persoane, inclusiv 14 femei și doi copii, din centrul Mediteranei, iar acum, potrivit The Guardian, „caută un port maritim sigur pentru a debarca pasagerii. Ziarul a publicat mai multe imagini ale bărcii, pictate în roz și alb, cu graffiti care înfățișează o fetiță într-o vestă de salvare purtând un colac de salvare în formă de inimă.

Absurd! Un restaurant din Spania a fost amendat pentru că a distribuit mâncare familiilor nevoiași pe perioada blocării

Echipajul este format din zece membri, activiști europeni cu experiență îndelungată în căutarea și salvarea pe mare. Căpitanul este Pia Klemp, un activist german pentru drepturile omului, cunoscut pentru îndrumarea altor nave de salvare, inclusiv Sea-Watch 3.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com