A început vânătoarea de balene în Norvegia: s-a autorizat sacrificarea a 1278 de exemplare

Balenele nu au pace nici pe timpul urgenței de coronavirus.  Pe 1 aprilie a început vânătoarea de balene Minke în Norvegia. Această specie este una dintre cele mai mici și mai comune din familia Balaenopteridae. În timp ce lumea s-a oprit și miliarde de oameni trăiesc de câteva săptămâni în auto-izolare, coronavirusul pare să nu poată opri aceste crime.

Sezonul de vânătoare a început miercuri 1 aprilie. Numărul autorizat de guvernul norvegian pentru acest sezon de vânătoare este de 1278 balene Minke la ar putea participa până la 10 nave. Din păcate, prima balenă a lui Minke a fost ucisă la doar câteva ore după ce una dintre ele, „M / S Reinebuen”, a părăsit portul. Timp de zeci de ani, guvernul norvegian a subvenționat industria balenelor și a încurajat puternic consumul de carne de balenă. Cu toate acestea, potrivit C’est assiz, cererea este în scădere

Coronavirus, strategia în Yemen: șiiții îi împușcă pe infectați

Din 2014, Norvegia a ucis 2.902 balene Minke:

2014 – 736 balene Minke
2015 – 660 balene Minke
2016 – 591 balenele Minke
2017 – 32 de balene Minke
2018 – 454 balene Minke
2019 – 429 balene Minke

Dacă privim cifra globală, aproape 3 milioane de balene și-au găsit sfârșitul în mâinile omului în secolul XX, aducând numărul speciilor de balene la extrem. Norvegia a reluat vânătoarea comercială în 1993. În 2002 a reluat și exporturile de produse de balenă în principal în Japonia, exporturi care însă sunt interzise de Convenția internațională privind speciile pe cale de dispariție.

Și astăzi, nici măcar coronavirusul nu a reușit să oprească vânătorii și guvernul norvegian.

Sursa: Whale and Dolphin Conservation

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram