Acarienii, această mică creatură care trăiește în pori și se împerechează pe fața ta în timp ce dormi

Se hrănesc cu sebum și au o lungime mai mică de un milimetru: ei bine chiar și pe față avem acarieni , artropode infinitesimale și invizibile pe pielea noastre. Noaptea ies din pori pentru a se împerechea, apoi se întorc la punctul de plecare.

Acestea se numes Demodex folliculorum ( Demodecium a foliculilor ) care, așa cum îi spune și numele, și se hrănesc cu  grăsimea pielii noastre și cu pielea moartă a obrajilor, nasului și frunții. Numai dacă vă gândiți vi se face pielea de găină,  dar toată lumea, indiferent de sex și igienă, prezintă acarieni ascunse între porii.

Uleiul care organismul nostru expulzează pe fața pentru a ne menține hidrați și este produs de glandele ascunse în pori, aproape de fundul foliculilor de păr, de fapt, este o delicatesă pentru acarienii Demodex. Dar ei nu se limitează doar a se hrăni cu grăsimea de pe fața noastră dar se reproduc, depunând ouă așa după cum explică unii savanți

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Clinic și Experimental Dermatologie , foliculii „infestați” pot găzdui o jumătate de duzină de acarieni la un moment dat. Aceasta înseamnă că această specie de acarieni – descoperită pentru prima dată în 1842 , lungi între 0,1 și 0,4 mm și cu opt picioare – trăiesc pe fața oamenilor tocmai pentru că este zona cea mai bogată în pori și glandele sebacee .

Citește și Rusia, o întreagă familie exterminată de cartofi

 

Viața acestor ființe durează până la două săptămâni și sunt atât de „respectuoși” încât nu își fac treburile pe fața noastră ci își păstrează excrementele înăuntru până la moarte  Mai mult, ei nu fac distincție între bărbați și femei, dar sunt prezenți în funcție de vârstă: nu sunt prezenți pe fețele copiilor , de aceea se crede că aceștia se „dobândesc” de-a lungul anilor.

Se pare că la persoanele cu rozacee, o boală inflamatorie a pielii, Demodex folliculorum este mai prezent: în loc de 1-2 per centimetri pătrat de piele, se află la acești între 10 până la 20 de acarieni În orice caz, acest tip de acarieni nu reprezintă o amenințare pentru oameni decât dacă se acumulează în cantități foarte mari, ceea ce uneori duce la o boală numită demodicoză sau manjă demodectică .

La om, demodicoza poate provoca o strălucire roșie sau albă pe piele și este adesea asociată cu o scădere a răspunsului sistemului imunitar. Cu toate acestea, este o boală rară și majoritatea oamenilor trăiesc liniștiți cu „animale mici” până la bătrânețe.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

61 + = 63