Afganistan, atac asupra unei Universități din Kabul: cel puțin 20 de morți printre studenți și profesori

Atac asupra inimii culturale a Afganistanului . Un comando a intrat în sediul universității capitalei, Kabul , unde se desfășura un eveniment cu participarea autorităților afgane și iraniene. Potrivit rapoartelor din Tolo News, atacatorii, trei la număr, au intrat în interiorul  universității s-au produs momente de teroare marcate de explozii și focuri de armă. Numărul morților este tragic și încă provizoriu, cu cel puțin douăzeci de morți și patruzeci de persoane rănite, în timp ce mai mulți studenți și profesori au reușit să scape.

Citește și Canada, se preface că susține examene de ani de zile: cu o zi înainte de absolvire ucide întreaga familie

Zona a fost ulterior închisă de forțele de securitate afgane, în timp ce în prezent nu există revendicări. „Inamicii Afganistanului, dușmanii educației au intrat în Universitatea din Kabul”, a declarat reporterilor Tariq Arian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, comentând știrile raidului și confirmând trimiterea forțelor speciale la fața locului.

În timp ce talibanii nu și-au asumat responsabilitatea pentru atac , nu este pentru prima dată când universitățile din țară sunt atacate: săptămâna trecută 24 de persoane, în majoritate studenți, au fost uciși într-un atac kamikaze  în districtul de vest al Kabulului. În acest caz, autorul atacului fusese revendicat de Isis.

„Mulți studenți au fost uciși sau răniți”, au spus martorii șocați.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

22 − 20 =