Africa de Sud, 9 mineri ilegali uciși de rivali: „Un act barbar”

Masacrul într-o suburbie din Johannesburg: 9 minieri au fost masacrați un al zecelea muncitor a fost rănit grav. În 87 a fost supus interogatoriului

Nouă mineri ilegali din Lesoto au fost uciși într-o suburbie din Johannesburg. Un al zecea miner a fost rănit grav. Probabil că masacrul este actul unui grup de muncitori rivali. Poliția a vorbit despre un „act barbar” și se angajează să găsească responsabili: 87 de persoane sunt interogate.

Citește și Incendii Australia: Canberra declară stare de urgență

„Se pare că violența a explodat în rândul grupurilor de mineri ilegali care operează în zona Roodepoort”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Mavela Masondo. Reconstituind faptele, Masondo a adăugat că „cadavrele celor nouă mineri ilegali din Lesotho, în limba zulu-zama-zama”, au fost găsite pe străzile Matholeville, în timp ce bărbatul rănit a fost transportat la spital ”.

Sunt mii de mineri ilegali în Africa de Sud, potrivit datelor Comisiei de Sud-Afaceri pentru Drepturile Omului. Confruntările violente între grupurile de lucrători rivali sunt frecvente. Africa de Sud este una dintre cele mai violente țări din lume: peste 21.000 de persoane au fost ucise între aprilie 2018 și martie 2019, adică o medie de 58 de crime pe zi, conform numerelor oficiale ale guvernului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram