Alertă coronavirus chinezesc: primul occidental infectat cu pneumonie misterioasă

Alertă coronavirus chinezesc: primul occidental infectat cu pneumonie misterioasă

Un turist britanic se luptă între viață și moarte într-un spital thailandez. Teama este că este că ar fi prima victimă din occiden a Coronavirusului, misterioasa pneumonie care se răspândește în toată Asia din China.

Ash Shorley în vârstă 32 de ani, este în stare critică în Phuket. În timpul unei vacanțe pe insula Koh Phi Phi, el a contractat o infecție gravă care a dus la colapsul unui plămân și a fost dus în spital cu avion  specializat. Medicii, scriu  surse internaționale, consideră că simptomele patologiei sale sunt foarte asemănătoare cu coronavirusul chinez, dar nu există încă nicio confirmare oficială.

Părinții lui Shorley au plecat din Marea Britanie și s-au alăturat fiului lor în spital. Tatăl Chris i-a declarat pentru The Sun: „A fost la un pas de moarte. Dacă nu ar fi fost un atlet, nu ar fi fost acum cu noi aici.  Așteptăm rezultatele testelor, dar situația este gravă ».

Citește și Virusul misterios care ucide în China: 1.700 de cazuri

Între timp, OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a confirmat până acum trei decese și 205 de cazuri. Dar estimările Imperial College London sunt decisiv mai mari, de aceea există temeri ca autoritățile chineze să ascundă adevărata întindere și severitatea epidemiei.

Din acest motiv, OMS a dat  alarma: ar trebui să ne pregătim, pentru că epidemia s-ar putea extinde la nivel global.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram