Atacul din Christchurch: criminalul publică o scrisoare de 6 pagini

Atacul din Christchurch: Tarrentul Brenton este supremacistul alb responsabil pentru masacrul din moscheea din Noua Zeelandă. Tarrant a ucis 41 de oameni, iar alți opt au murit într-o a doua moschee. Masacrul a fost transmis în direct pe Facebook de aceiași atacatori. Cu puțin timp înainte de teribilul masacru, atacatatorul publicase un manifest online în care se denumea „un om alb normal”. Și a explicat răspicat: „Am fost inspirat din masacrul realizat în Utoya, Norvegia, de Anders Breivik în 2011. Vreau să omor străinii invadatori”.

Si-a omorat copilul de 4 ani oparindu-l in oala cu apa fierbinte si l-a aruncat la ghena de gunoi

Atacurile au avut loc în jurul orei locale 13.40. Premierul din Noua Zeelandă, Jacinta Arden, comentase în direct la TV: „Este una dintre cele mai negre zile din Noua Zeelandă. Ne confruntăm cu un act de violență fără precedent ”.

Acum este controversat pentru scrisoarea de 6 pagini scrisă de criminal și publicată pe 4chan, o rețea de socializare care a devenit faimoasă pentru că a fost frecventată de susținătorii extremei drepte. Cu toate acestea, nu este clar cine a făcut publică scrisoarea și cum a reușit să o primească.

Invită o tânără la un meci: ” Ne-am drogat împreună, îți aduci aminte?” Dar greșește numărul și îi scrie unui polițist

Scrisoarea, potrivit celor anunțate în timpul săptămânii de către Time, „pare relativ inofensivă”. Cu toate acestea, există și o referire clară la un presupus „război” iminent. Nu lipsesc cuvintele și expresiile care pot fi considerate de incitare la violență.

Premierul din Noua Zeelandă a scris  închisorii în care este închis Tarrant precizând că nimeni nu ar fi trebuit să-i acorde criminalului să-și facă cunoscută această scrisoare. „Cred că fiecare cetățean din Noua Zeelandă se așteaptă ca această persoană să nu mai poată răspândi mesajul său de ură din spatele ușilor unei închisori”, spune Ardern. Directorul închisorii garantează că Tarrant nu va mai putea primi sau scrie scrisori, relatează The Post.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, vă rog să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.