August Complex Fire, un munte de foc care sperie California

California arde și niciodată până acum a avut de a face cu un incendiu de așa proporții  care distruge teritoriul federal , la nord de Sacramento. Nici situația nu este mai bună în Oregon, pe coasta de vest a nordului Californiei, unde o jumătate de milion de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele. Aceasta reprezintă 10% din populația totală și numărul continuă să crească. Numărul morților continuă să crească. Până la acestă oră s-au înregistrat cel puțin 10 , conform celor raportate de autoritățile americane, vorbind și despre 16 dispăruți. Între timp, în Oregon, 500.000 de persoane au fost evacuate.

Incendiul se numește August Complex Fire și este o combinație de 37 de incendii declanșate de fulgere în pădurea națională Mendocino pe 17 august. Departamentul Forestier și Protecția împotriva Incendiilor din California, sau Cal Fire, a plasat această uriașă bancă de incendii în partea de sus a listei cu cele mai mari incendii din istorie. Numai în acest an, în aceeași listă, există 6 dintre cele mai mari 20 de incendii din 2020.

Incendiile din California: cerul din San Francisco devine portocaliu

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a dat vina pe schimbările climatice, având în vedere temperaturile foarte ridicate înregistrate în august și vânturile care au dat focului un impuls în weekend. Acum vântul a scăzut și temperatura a scăzut, permițând pompierilor să facă progrese, dar problema rămâne un fum gros care a creat o vizibilitate redusă și elicopterele antiincendiu nu pot zbura.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit