Australia, carantină într-un hotel: sute de oaspeți vor trebui testați pentru HIV. Risc de contaminare datorat utilizării incorecte a testelor de sânge

Mai mult de două sute de persoane care au fost puse în carantină la un hotel din Victoria, Australia, vor trebui să fie supuse unui test de depistare a HIV. Se teme contaminarea încrucișată din cauza utilizării incorecte a dispozitivelor de testare a glicemiei, relatează Telegraph.

Mai multe dintre aceste dispozitive au fost utilizate pe mai multe persoane aflate în carantină între 29 martie și 20 august, necesitând screening-ul pentru bolile transmisibile din sânge, cum ar fi hepatita B și C și HIV.

Citește și Fetiță la școală cu lubrifiantul intim al mamei sale: „L-a confundat cu gelul igienizant”

Aceste monitoare, care iau o mică probă de sânge din vârful degetului, sunt destinate utilizării pe o singură persoană. Pe măsură ce acul este schimbat între utilizări, urme microscopice de sânge pot rămâne în corpul testului, creând un risc clinic  de contaminare încrucișată și infecție.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al agenției a recunoscut că a identificat 243 de persoane care au fost testate de una dintre teste în perioada respectivă și care vor fi contactate pentru screening.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook,  Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

83 − = 79