Austria se pregătește pentru închiderile la nivel local: măști obligatorii în baruri, restaurante și magazine

Austria a lansat  un sistem de alertă pe patru niveluri care evaluează riscul de Covid-19 în fiecare regiune, permițând autorităților să ia măsuri ad hoc în timpul iernii care urmează dacă va aparea o creștere a infecțiilor. Harta, care va fi actualizată săptămânal, clasifică în prezent cea mai mare parte a Austriei ca zonă verde cu risc scăzut. Viena, Graz și Linz, precum și cartierul de vest al Kufstein au fost clasificate cu galben, cu risc mediu.

Guvernul a anunțat că măștile vor deveni obligatorii în baruri , restaurantele și magazinele din aceste patru regiuni și  restricții privind evenimentele publice. În prezent, măștile din Austria trebuie purtate numai în magazine alimentare, oficii poștale și bănci.

Niciuna dintre regiuni nu a fost marcată cu portocaliu sau roșu, ceea ce înseamnă zone cu risc sau cu risc ridicat. Cele două niveluri superioare ar declanșa măsuri de sănătate mai stricte, cum ar fi închiderea școlilor, întreprinderile de turism și interzicerea evenimentelor publice la nivelul roșu.

Germania, descoperirea îngrozitoare a celor cinci copii morți într-un apartament: „uciși de mama lor”

În timp ce majoritatea Austriei ar părea în siguranță, ministrul Sănătății, Rudolf Anschober, a avertizat împotriva satisfacției. ” Verdele nu este un permis gratuit. Nivelul verde de siguranță nu înseamnă că totul merge bine și că nu există niciun risc „, a spus el, îndemnând toți cetățenii să respecte regulile de igienă și de distanțare.

În ultima săptămână, numărul zilnic de cazuri noi în Austria a fost între 200 și 400.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit