Avion doborât în ​​Iran, trei jurnaliști TV au demisionat: „V-am mințit ani de zile”

Efectele secundare ale atacului împotriva avionului ucrainean doborât în Iran și în care au murit 176,  continuă. Chiar și printre jurnaliști. Una după alta, trei femei ale televiziunilor iraniene au salutat publicul regretând că au mințit despre cazul avionului lovit  două rachete. Și nu numai pe asta.

Jurnalista iraniană Gelare Jabbari a ales Instagram: „Scuze, v-am mințit 13 ani”. Și Zahra Khatami a mulțumit mai întâi „mulțumesc că m-ai acceptat ca o ancoră până în prezent”, apoi adio: „Nu mă voi întoarce niciodată la TV. Iarttați-mă. ” Saba Rad , colega ei din rețeaua publică iraniană Irib, a făcut același lucru: „Mulțumim pentru sprijinul acordat în toți acești ani de carieră. Anunț că după 21 de ani de lucru la radio și TV nu pot continua să lucrez în mass-media. Nu pot. ”

Citește și Iran, mass-media: bărbatul care a filmat momentul în care avionul ucrainean a fost lovit de o rachetă a fost arestat

În urma distrugerii avionului ucrainean, a cărei responsabilitate a fost respinsă inițial de regimul Teheran, în Iran pare să existe un fel de „mustrare de conștiință” în rândul jurnaliștilor, scrie The Guardian, printre mass-media pentru deciziile comunicate în câteva zile de cei trei jurnaliști iranieni. O criză – continuă ziarul britanic – care a determinat, de asemenea, ca unele dintre agențiile de știri considerate mai apropiate de regim, să raporteze asupra protestelor stradale sau cel puțin să înceapă să menționeze ipoteze cu privire la o eventuală acoperire.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram