Bărbați în fuste mini: protest împotriva violenței asupra femeilor

S-a întâmplat în Turcia. Mii de bărbați au decis să facă o paradă pe străzile țării în fuste mini  și și-au distribuit fotografiile pe rețelele de socializare pentru a protesta împotriva violenței asupra femeilor .

Protestul acestor bărbați empatici și de susținere a fost declanșat de uciderea în 2015 a  tinerei Ozgecan Aslan în vârstă de 20 de ani, care a fost ucisă de un  șofer de autobuz care a încercat să o violeze. Aslan încercase să se apere de atacatorul său cu un spray cu piper, dar bărbatul a reacționat lovind-o cu mai multe lovituri de cuțit . Trupul său a fost găsit trei zile mai târziu, ars, într-un albia râului dintr-o provincie din sudul Turciei.

Citește și Turcia, violată și aruncată de la etajul 20, torturatorii se apără: „Nu era virgină”

Acest act de violență extremă a stârnit furia cetățenilor și opiniei publice: peste șase milioane de oameni au distribuit pe Twitter numele lei Aslan și multe femei și-au povestit  experiențele lor de abuzuri.  Pentru a sprijini cauza, bărbații au decis să-și publice imaginile în care poartă fuste mini subliniind modul în care societatea încă discriminează femeile după cum se îmbracă.

„Dacă la final este întptdeauna vina fustei scurte,  dacă cine o poartă este un egal cu  imoralitatea și impuritatea, dacă o femeie care poartă o fustă scurtă este o invitație implicită să o atingem, atunci și noi bărbații vrem să trimitem același mesaj”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram