Belgia, medicii pozitivi la covid, dar asimptomatici, chemați să se întoarcă pe secții: „Este necesar pentru a evita colapsul”

Medicii pozitivi cu Covid sunt chemați înapoi la muncă . Medicii din zece spitale din Liege, Belgia, au fost chemați din nou să lucreze în secție, chiar dacă sunt încă pozitivi și asimptomatici , pentru a face față urgenței de sănătate din țara în care valul spitalizărilor recente amenință cu prăbușirea sistemului sanitar.

Citește și Elveția, internările în terapiile intensive, refuzate persoanelor în vârstă în caz de supraaglomerare

Philippe Devos, medic de terapie intensivă la CHC Liège și președinte al asociației belgiene a sindicatelor medicale, a declarat pentru BBC: „Nu existată altă opțiune„. Așadar, acum profesioniștii care sunt de fapt pozitivi pentru virus, dar care nu prezintă simptome, vor reveni în serviciu pentru a-și ajuta colegii, luând evident toate măsurile de siguranță necesare pentru a evita infectarea la rândul lor a pacienților și a personalului medical.

În spitalele din Belgia, aproximativ unul din 4 medici este pozitiv și se află în izolament. Chemarea la locul de muncă a celor care, deși sunt pozitivi dar nu au simptome, a fost singura modalitate, potrivit lui Devos, de a preveni prăbușirea sistemului sanitar. Spitalele sunt forțate să mute pacienții în afara orașului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 2