Benghazi, activista și avocata Hanan al Barassi a fost ucisă: îl criticase pe fiul lui Haftar

Avocata  Hanan al-Barassi, o activistă de frunte pentru drepturile omului în Libia, a fost ucisă de un grup armat în Benghazi pe stradă în timp ce se afla într-o mașină. Dinamica asasinării a fost dezvăluită de o sursă anonimă care, vorbind la TV 218: „un grup armat a împușcat activista” pe stradă. Femeia de 46 de ani a fost dusă la spital, dar nu s-a mia putut face nimic. Al-Barassi a fost o cunoscută avocată în Libia, renumită ca „Azouz Barqa”, doamna Cirenei.

Ea s-a luptat să dea o voce femeilor victime ale violenței familiale și de altă natură, videoclipurile ei au circulat pe rețelele de socializare în toată țara. Tocmai terminase de criticat grupurile armate de lângă Haftar, spunând că se simte amenințată de aceștia, când a fost ucisă de un grup armat.

Citește și Bolsonaro: „Covid? Oricum vom muri cu toții, trebuie să terminăm să facem pe domnișoarele ”

Ea a denunțat „corupția, abuzul de putere și încălcarea drepturilor omului” – Moartea lui Hanan al-Barassi a zguduit organizațiile umanitare internaționale. Avocata a fost ucisă după ce a criticat  fiul generalului Khalifa Haftar și al ministrului de interne al guvernului cu sediul în estul țării. Al-Barassi denunțase „corupția, abuzul de putere și încălcarea drepturilor omului”.  Unsmil a cerut să se facă dreptate, „luând act de decizia autorităților competente din est de a lansa o investigație rapidă și aprofundată”.

Condamnare puternică și din partea ambasadei SUA în Libia: „Suntem foarte îngrijorați și urmărim îndeaproape rapoartele media despre avocatul Hanan Al-Barassi, care a încercat să lupte împotriva corupției în Libia, ucis la Benghazi”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =