Companiile British Airways, EasyJet și Ryanair vor da în judecată guvernul britanic împotriva regulilor de carantină a celor care sosesc în Marea Britanie

Companiile aeriene British Airways, EasyJet și Ryanair au decis să întreprindă acțiuni legale împotriva guvernului britanic împotriva regulilor în vigoare de lunea trecută, care impun carantina de 14 zile pentru toate sosirile internaționale în Regatul Unit. Potrivit companiilor aeriene acest lucru descurajează călătorii și, prin urmare, ar pune în pericol multe locuri de muncă în acest sector.

Zara închide 1200 de magazine: criza obligă compania să se concentreze pe vânzările online

Potrivit companiilor aeriene, carantina ar putea avea un „efect devastator asupra turismului britanic și asupra economiei în general”.  Într-o declarație comună, companiile aeriene solicită guvernului să schimbe regula și să impună carantină numai persoanelor care sosesc din țări cu situații epidemiologice deosebit de grave. Potrivit companiilor, aceasta ar fi „cea mai practică și eficientă soluție și ar permite funcționarilor publici să se concentreze asupra altor probleme mai semnificative apărute în urma pandemiei, în timp ce alinierea Regatului Unit cu o mare parte a Europei care își deschide frontierele la jumătatea lunii iunie”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki