Când criminalul este o femeie: o româncă printre cele mai periculoase fugare din Europa

Cei care cred că cei mai periculoși criminali din lume sunt bărbații se înșală. Pe lista de ”super fugare” care au comis printre cele mai grave și brutale infracțiuni sunt mai ales  femei , după cum confirmă noua campanie „ CRIME HAS NO GENDER lansată ieri, vineri, 18 octombrie, de Europol .

Agenția pentru lupta împotriva criminalității din Europa a creat un site web interactiv în care majoritatea infractorilor identificați sunt femei, de la 18 din 21 de ani. Bărbații căutați sunt acuzați de crime grave precum omor , trafic internațional de persoane sau droguri.

Fetiță gravidă la 11 ani: „Violată de bunicul ei”. Avortul negat, ea încearcă să se sinucidă, copilul moare

Crimele nu au sex. Scopul campaniei este să atragă cât mai mulți utilizatori, care pot mări șansele de a localiza și opri. Toate informațiile utile pot fi trimise anonim prin intermediul site-ului web sau direct anchetatorilor din țara fugitivului.

Pe lista celor mai căutate infractoare din Europa se află și românca Ildiko Enderle de 43 de ani din județul Harghita, comuna Frumoasa. Femeia este acuzată de trafic de persoane, fapte ce s-au petrecut între 2003 și 2011. Potrivit siteu-lui Poliției Române femiea are 4 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea (6 ani, 6 ani, 5 ani şi 2 ani şi 6 luni) pentru comiterea de infracţiuni de proxenetism, trafic persoane şi trafic minori.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram