Caz de H1N2 detectat în provincia canadiană Alberta

Un caz de gripă porcină a fost descoperit în provincia canadiană Alberta la mijlocul lunii octombrie. Din fericire pare un caz izolat „și nu există niciun risc” pentru cetățeni, spun oficialii locali de sănătate.

Autoritățile canadiene de sănătate au raportat primul caz de infecție cu virusul H1N2 , o tulpină rară de gripă porcină. „Acesta este singurul caz de gripă raportat în Alberta până acum în acest sezon gripal”, se arată în comunicatul oficialilor din domeniul sănătății. Aceștia raportează că pacientul a prezentat simptome ușoare asemănătoare gripei, „a fost testat și apoi s-a vindecat rapid”.

Citește și Covid, 80% dintre pacienții internați au avut lipsă de vitamina D: „Scut natural împotriva infecției”

Acesta este un tip rar de gripă la om, de obicei dobândit prin expunerea la porci infectați și nu se răspândește ușor de la om la om”, confirmă oficialii. Virusul H1N2 nu este o boală legată de alimente și nu este transmisibil oamenilor prin consumul de carne de porc sau alte produse din carne de porc. Din 2005, doar 27 de cazuri de persoane infectate cu H1N2 au fost raportate la nivel mondial. Nu trebuie confundat cu cel mai frecvent virus al gripei porcine H1N1 .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 9